Data publikacji:
2016-07-28
Strona główna > Artykuł
"Zdrowa słodycz" - reportaż Magdy Skawińskiej
Polskie Radio
Babcie i dziadkowie często rozpieszczają wnuki dając im słodycze. Czy smakołyki mogą być zdrowe?
fot. Kolektyw Pokolenie
Bardzo wielu z nas lubi słodycze. Choć już od jakiegoś czasu lekarze przestrzegają, że nadmiar cukru szkodzi zdrowiu. Bardzo często to babcie i dziadkowie, chcąc zrobić przyjemność wnukom, dają im słodycze. Czy te kupione w sklepach, które zawierają mnóstwo cukru, można zastąpić czymś zdrowym? O tym babcie i dziadkowie uczyli się podczas warsztatów we Wrocławiu prowadzonych przez Annę Jur z Kolektywu Pokolenie. Sami przygotowali słodycze bez cukru, mąki, jajek i tłuszczu zwierzęcego. A pomagały im wnuki. Czy smakowało?
Środa 27 lipca godz. 21.45 Program 4