Data publikacji:
2017-06-12
Strona główna > Artykuł
Michał Bryś i jego kuchnia jak muzyka The Rolling Stones
Czwórka
- Muzyka była i jest obecna w moim życiu, od zawsze była moją inspiracją do gotowania i tworzenia nowych dań - opowiadał w Czwórce szef kuchni.
Michał Bryśfot. PAP/Stach Leszczyński
Z wykształcenia aktor, był producentem telewizyjnym, reżyserem, scenarzystą, współpracował z takimi gwiazdami jak zespół Hey, Kasia Kowalska, Kasia Nosowska. Michał Bryś ostatnio widzom dał się poznać jako surowy szef "Piekielnej kuchni". - Jak większość moich kolegów po fachu nie kończyłem żadnej szkoły gastronomicznej, a moim uniwersytetem były po prostu kuchnie najlepszych restauracji - wspominał Michał Bryś. Podkreślał, że jego doświadczenie związane z show-biznesem i światem sztuki pomaga mu w rozwijaniu kulinarnej pasji. - Niektóre z moich dań nazywałem nawet tytułami piosenek np. czarny deser z indyjskimi przyprawami to "Paint It Black", jak utwór grupy The Rolling Stones - opowiadał w rozmowie z Czwórką. Zdradził także swoje plany związane m.in. z napisaniem książki, aktorstwem, a także... otwarciem piekarni.
W programie gościła także Joanna Chacińska. Wokalistka zespołu Bisquit mówiła o swojej kolejnej podrózy kulinarno-muzycznej. A o jadalnych nośnikach muzycznych, m.in. płytach gramofonowych z czekolady, w materiale reporterskim opowiadała Dominika Klimek. Zapraszamy do wysłuchania nagrania całej audycji "Sztuka jedzenia" <<<
***
Tytuł audycji: Sztuka jedzenia
Prowadzi: Beata Kwiatkowska
Gość: Michał Bryś (kucharz, aktor, producent muzyczny)
Data audycji: 11.06.2017
Godzina audycji: 15.15
kd/jsz