Strona główna > Artykuł

"Smaki życia"

migracja

Prawnuk tancerki z Martyniki, syn i wnuk paryskich restauratorów do niedawna globtroter i drangqueen. Trafił do Polski - przez Warszawę do Krakowa. Tu postanowił zapuścić korzenie, prowadzi francusko-azjatycko-polską restaurację, miesza smaki, tradycje jest kulinarnym kosmopolitą.

Prawnuk tancerki z Martyniki , syn i wnuk paryskich restauratorów do niedawna globtroter i drangqueen .W nocnych klubach Pekinu i Warszawy spiewał i tańczył jak Marylin Monroe. Ukończył Ecole Hoteliere du Sacre Coeur w Paryżu i został kucharzem.Otwierał i prowdził francuskie restauracje w Sznghaju i Pekinie ale również gotował w Moskwie. Gotował dla Madonny , przygotowywał przyjęcia dla Tonyego Blaira. Trafił do Polski - przez Warszawę do Krakowa. Tu postanowił zapuścić korzenie, prowadzi francusko-azjatycko-polską restaurację, miesza smaki, tradycje jest kulinarnym kosmopolitą. Barwna historia o smakowaniu życia i jedzenia.